Close

Orthopedische schoenen

Algemene informatie

Wanneer uw voetproblemen met schoenen uit de winkel niet meer kunnen worden opgelost, kunnen orthopedische schoenen de oplossing bieden. Orthopedische schoenen zijn er in tal van uitvoeringen. Van gedeeltelijk tot volledig maatwerk. Binnen de orthopedische schoentechniek wordt onderscheid gemaakt in orthopedische schoenen, semi-orthopedische schoenen, orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen en voorlopige orthopedische schoenen.

Orthopedische schoenen zijn schoenen die wij met deskundigheid, aandacht, precisie en vakmanschap helemaal individueel voor u vervaardigen, zodat u weer kunt lopen zonder zorgen. De schoenen worden helemaal voor u op maat gemaakt, daarom kunt u zelf kiezen uit verschillende modellen, materialen en kleuren.

Schoenen aanmeten

Wanneer alle eisen en wensen duidelijk zijn, worden de schoenen aangemeten. Tijdens het aanmeten worden de stand van uw voeten, afwijkingen en andere aspecten in kaart gebracht. Gedurende dit bezoek wordt ook de keuze van model en kleur bepaald. In de meeste gevallen wordt er een gipsafdruk gemaakt. Aan de hand van de maatgegevens en gipsafdruk wordt een leest gemaakt. De leest of mal dient als basis voor de gewenste orthopedische aanpassing en schoen.

Schoenen passen

Binnen twee weken komt u terug om de passchoenen te passen. Tijdens de pasfase wordt er gelet op de volgende punten: passen de schoenen goed en knellen deze niet? Bieden de schoenen voldoende steun of correctie? Zijn de schoenen de juiste hoogte? Kunt u goed op de schoenen lopen? Als de passchoen goed is, dan worden de definitieve schoenen gemaakt. Dit duurt ongeveer zes weken.

Schoenen afleveren

Na ongeveer zes weken worden de schoenen afgeleverd en wordt er gecontroleerd of alles in orde is. Wij adviseren u om de nieuwe schoenen zorgvuldig in te lopen, bij voorbeeld elke dag een paar uurtjes. Want dan alleen kan het hoogwaardige leer, waarvan uw schoenen zijn gemaakt, zich geleidelijk aanpassen aan de vorm van uw voeten. Verder is het belangrijk om bij het aan en uittrekken veter, klittenbanden of ritssluitingen helemaal los te maken. Maak hier een gewoonte van en gebruik bij voorkeur een schoenlepel.

Controle

Zes weken nadat u de schoenen heeft gekregen, heeft u een controle afspraak en worden de volgende punten gecheckt: hoe lopen de schoenen; hoe vaak draagt u de schoenen; heeft u nog ergens pijn; zijn door de schoenen uw klachten vermindert? Wanneer u eerder problemen met de schoenen ondervindt, neem dan contact met ons op. Gebruikstermijn De gemiddelde gebruikstermijn van (semi-)orthopedisch schoeisel bedraagt, afhankelijk van de zorgverzekering, tussen de 15-18 maanden. Bij een eerste voorziening bestaat de mogelijkheid om na drie maanden een wisselpaar aan te vragen. Indien de schoenen eerder dan de voorgeschreven termijn, inadequaat zijn geworden, kan een gemotiveerde specialistische aanvraag bij uw zorgverzekering worden ingediend.

Loading...
Loading...