Close

Steunzolen

Ter correctie en ondersteuning

Steunzolen zijn er in talloze uitvoeringen, soorten, maten en materialen en dienen ter ondersteuning, correctie of voorkoming van de voetstand of voetklachten. Iedereen kent wel de brede, keiharde en glimmende stalen steunzool met het witte rubber voorstukje. De tijden zijn veranderd en daarmee ook de materialen waarvan de steunzolen of inlays worden vervaardigd. Voetvriendelijk, lichtgewicht, dempend of verend materiaal en passend in pumps, werk- of sportschoenen; het is allemaal mogelijk.

Wat doen steunzolen?

De eerste afspraak zal bestaan uit een uitgebreid onderzoek wat zal beginnen met een vraaggesprek naar uw klachten. Daarna volgt een ganganalyse, houdinganalyse en voet- en schoeninspectie. Als hieruit blijkt dat steunzolen uw klachten naar alle waarschijnlijkheid kunnen verhelpen, worden deze in overleg met u aangemeten. Steunzolen worden bij ons altijd op maat gemaakt en kunnen voetklachten verhelpen, verminderen of voorkomen. Ze corrigeren en ontlasten de voet en zorgen voor een juiste drukverdeling en ondersteuning daar waar nodig. Ook als u voetklachten heeft die gerelateerd zijn aan bijvoorbeeld reuma of diabetes kunnen steunzolen uitkomst bieden.

Onze specialisaties:

  • Voorvoetklachten
  • Hielklachten
  • Teenafwijkingen
  • Voetdeformaties
  • Houdingsklachten
  • Voetklachten bij kinderen
  • Voetklachten bij reuma/diabetes
  • Schoenadvies
  • Totaaladvies

Steunzolen worden bij ons altijd op maat gemaakt en kunnen voetklachten verhelpen, verminderen of voorkomen. Ze corrigeren en ontlasten de voet en zorgen voor een juiste drukverdeling en ondersteuning daar waar nodig. Een steunzool op maat is vaak de oplossing voor een doorgezakte voet, een platvoet of een voet met eelt en likdoorns. Ook bij hielspoor en krampen en snijdende pijn in de voorvoet kan een steunzool verlichting bieden. Steunzolen kunnen ook enkel-, knie- en rugklachten verhelpen. Veel klachten ontstaan door een mechanische oorzaak; dat wil zeggen dat door een standsafwijking in de voeten er een disbalans ontstaat in de lichaamsstabiliteit.

Steunzolen worden het best aangemeten door middel van een complete voetanalyse. Deze analyse bestaat uit een voetdrukmeting; statisch en dynamisch, gangbeeldopname- en analyse, ‘insole meeting’ (=meeting d.m.v. zool voorzien drukmeetsensoren in de schoen), beoordeling van schoeisel en sportschoeisel. Aan de hand van dit onderzoek krijgt u ‘totaal advies’. Aandachtpunten zijn de voetstand, beweeglijkheid van de voet, lichaamsstabiliteit, schoenkeuze en looptechniek. Vaak is de aanschaf van steunzolen alleen onvoldoende. Extra winst kan worden behaald met het bezoek aan de fysiotherapeut om bijvoorbeeld de voet ‘los te maken’. Tevens is de schoenkeuze van groot belang. Aandachtspunten zijn een ‘goede’ hakhoogte, stevige contrefort en een niet te soepele maar ook niet te stugge zool.

Loading...
Loading...